Најновије вести

СЛ: Курти најављује кршење права српског народа и законе

Уколико Аљбин Курти настави са негирањем права српског народа и величанствене победе Српске листе, односно настави да вређа Србе може унапред да се поздрави са формирањем владе у Приштини, саопштила је Српска листа.

 

“Намера претендената за формирање нове владе у Приштини да игноришу резултате избора и одлуку српског народа да себи одабере Српску листу као заступника интереса у институцијама на Косову и Метохији, већ да са приватним Србима направи договор, говори у прилог чињеници да Аљбин Курти и његов покрет желе да крше највише правне акте које су сами донели и тиме погази све правне и демократске принципе”, наводи се у саопштењу Српске листе.

Пошто је најава кршења правних аката од стране Куртија по правилу без реакције међународних представника Српска листа их јавно позива да се огласе и кажу да ли је дозвољено кршење закона од страна албанских политичара ако се доносе одлуке на штету Срба, како би Српска листа у складу са тим могла да дефинише своје политичке кораке.

“Ако Аљбин Курти може без икаквих последица да најављује кршење права српског народа и законе, онда је крајње време да се преиспитају и сви договори у којима је српски народ начинио уступке у циљу смиривања ситуације и решавању проблема на Косову и Метохији. Како не би било забуне, српски народ никада никога неће молити за своја права, али ће се увек и на сваком месту борити за своје права. Са тим у вези и право на одређене позиције Српској листи унутар институција није и не треба да да Аљбин Курти, већ је то место обезбеђено рекордним бројем гласова које је српски народ дао Српској листи на изборима”.

Свако ко покаже поштовање према српском народу али и обавезама које Приштина има према нама, а који произилазе из бриселских и других споразума као и правних аката, има простор за разговор са Српском листом. “У случају да то не желе, већ им је потребно да Србе имају за декор, који ће показати странцима, онда су на правој адреси јер разговоре воде са Ненадом Рашићем, Радом Трајковић и осталим климоглавцима које је Српски народ гласовима жестоко казнио”, наведено је у саопштењу.

Подели на: