уторак, 21. септембра 2021. | 01:55

Словачка неће мењати свој став у односу на КиМ

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председником Владе Словачке Републике Петером Пелегринијем са којим је разговарао о билатералним односима, европском путу Србије и ситуацији у региону, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике Србије.

 

Aлександар Вучић је истакао да су односи двеју земаља одлични, искрени и пријатељски, без отворених питања, као и да је трговинска размена већа, али да има простора за њено унапређење.

Председник је словачком премијеру захвалио на континуираној подршци европским интеграцијама Србије, као и на принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова и обавестио га о проблемима у дијалогу са Приштином.

“Верујем да Ваша посета Србији представља потврду обостраног интереса за јачање политичког дијалога на највишем нивоу и сигуран сам да ће она пружити додатни подстицај даљем унапређењу свих видова сарадње између наше две земље”, истакао је председник Вучић и поздравио одржавање пословног форума српских и словачких привредника данас у Београду.

Пелегрини је истакао да Словачка неће мењати свој став у односу на КиМ, као и да је велики заговорник уласка Србије у ЕУ.

“Унија мора да пружи конкретну перспективу Србији”, истакао је словачки премијер.

Подели на: