Најновије вести

Службеници МСП у посети манастиру Бањска

Канцеларија за Косово и Метохију у сарадњи са Минитарством спољних послова и ове године организовала је посету државних службеника МСП Космету и обилазак најзначајнијих светиња на овом простору.

 

Посету Косову и Метохији државни службеници Министарства спољних послова започели су обиласком средњевековног манастира Банска, задужбине краља Милутина. Ова велелепна православна светиња, њена архитектура и историјат, оставили су јак утисак на оне који су овде први пут.

“Први пут сам уопште на Косову и Метохији захваљујући МСП и Канцеларији за КиМ, који су нам омогућили да два дана овде проведемо у посети нашим манастирима. Страшно емитовно доживљавам ову посету и стварно је право задовољство. Ја не знам како да опишем тај прилив те позитивне енергије и те духовности ове старине, ово је стварно прелепо”, каже  Сузана Китановић, генерални секретаријат МСП.

Своје утиске пренела је и Татјана Панајотовић Цветковић, министар саветник МСП.

“Сасвим је дугачије када у Београду знамо и бавимо се овим питањима, или учимо или знамо о самим манастирима и о светињама, а сасвим је друга ствар када дођемо овде. Ово је за мене једно врло дирљиво и посебно искуство. Отац Данило је тако надахнуто причао о историји манастира и о свему ономе што нас највише и занима, да могу да кажем да су импресије изузетне а и емоције веома јаке”, рекла је Татјана Панајотовић Цветковић.

Током дводневног боравка на КиМ државни службеници МСП посетиће Пећку патријаршију, Високе Дечане, манастире Грачаницу, Зочиште и Свете Архангеле, Призренску богословију и цркву Богородице Љевишке.

Подели на: