Најновије вести

Снабдевање на северу Косова и Метохије и даље јако тешко

Председник Удружења привредника на северу Косова и Метохије Радош Петровић каже да је ситуација са снабдевањем прехрамбеним производима и даље јако тешка.

 

Он каже да и даље траје несташица млека и млечних производа, којих је јуче било само у неколико продавница, као и да је минимална продаја брашна, шећера и соли, а да у апотекама нема неопходних лекова.

Удружење је после дводневних протеста упозорења почетком недеље одлучило да поново буду отворене продавнице са прехрамбеном робом, пекаре, апотеке, угоститељски објекти и бензинске пумпе.

Петровић је напоменуо да је због годишњих одмора мање људи на северу, па успевају да их снабдеју хлебом.

Он је нагласио да Клиничко-болнички центар у косовској Митровици, Студентски центар Приштина са привременим седиштем у Косовској Митровици и вртићи имају приоритет када је реч о испорукама хлеба, а да се у минималним количинама у те установе испоручује и пециво.

“Грађани су принуђени да одлазе у Рашку и Нови Пазар по лекове, као и по неке основне животне намирнице”, каже Петровић и додаје да на бензинским пумпама има довољно горива.

Он је рекао и да се у Удружењу надају да ће их примити председник Александар Вучић како би заједно пронашли решење за ситуацију у вези са изузетно тешким снабдевањем прехрамбеном робом.

За најугроженије категорије Епархија рашко-призренска је и у току јучерашњег дана делила пакете са намирницама и хигијенским средствима на два пункта – код Цркве светог Димитрија у Косовској Митровици и у манастиру Бањска.

Како су рекли из Епархије, пакети ће се делити док год буде намирница у Прековцу где се налазе магацин и народна кухиња епархије.

Додали су и да очекују помоћ епархија у Србији и дијаспори, којима је упућен позив како би се помогло угроженом српском народу на Косову и Метохији.

Подели на: