понедељак, 06. фебруара 2023. | 10:24
Најновије вести

СО Звечан, јавне консултације са грађанима

 

СО Звечан организовала је јавне консултације са грађанима, представницима Локалног савета омладинског деловања Звечан, студентског парламента и неформалне групе жена из Звечана.

 

Присутни су имали прилику да се упознају са процесом креирања буџета за наредну годину, изнесу своје мишљење и ставове али и да изнесу своје предлоге, мишљења јавности како би се буџет креирао према правим потребама и коментара наших суграђана.

“СО Звечан и градоначелник општине Звечан Вучина Јанковић настављају да принцип партиципативног буџетирања, односно, укључивање грађана у консултације о креирању буџета буде пример добре праксе како би општина Звечан могла ефикасније да укључи активне грађане у дискусије и развоју нашег града, мотивише неактивне грађане ка већем интересовању за јавне ствари, транспрарентно троши средства у складу са потребама становништва али и јача поверење грађана у општинску управу. Захваљујемо свим грађанима, организацијама цивилног друштва и медијима који су нам помогли у самом процесу и надамо се да ћемо у будућности заједничким снагама наставити да спроводимо активности и креирамо локалну политику према потребама наших суграђана”, наводи се у саопштењу.

 

Подели на: