Најновије вести

“Шпанија неће мењати свој став по питању Косова и Метохије”

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са амбасадором Шпаније Раулом Бартоломеом Молином који је потврдио да Шпанија неће мењати свој став по питању Косова и Метохије и да ће наставити да пружа недвосмислену подршку евроинтеграцијама Србије.

 

Премијерка и шпански амбасадор су разговарали о билатералним односима две земље и могућностима за унапређење економске сарадње, саопштила је Влада Србије.

Србија ће увек бити искрен пријатељ Шпаније и залагати се за одржавање чврстих и стабилних односа и традиционалног пријатељства два народа, поручила је Ана Брнабић и захвалила Шпанији на принципијалном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Амбасадор Молина је потврдио да Шпанија неће мењати свој став по питању Косова и Метохије и да ће наставити да пружа подршку у заштити државних и националних интереса Србије.

Нагласио је да ће Шпанија истовремено наставити да пружа недвосмислену подршку евроинтеграцијама Србије, коју сматра важним чиниоцем регионалне стабилности и поузданим партнером Европске уније.

Премијерка је оценила да су политички односи Србије и Шпаније на изузетно високом нивоу, а да су се након увођења директних авио-линија Београда са Мадридом и Барселоном стекли добри услови за интензивирање економске сарадње наших земаља.

Говорећи о економској сарадњи, амбасадор Молина је истакао да је први корак сусрет привредних комора Србије и Шпаније, планиран за ову годину. То ће, према његовим речима, бити добра прилика да се српске компаније представе шпанском тржишту и могућност привредницима из Шпаније да упознају српско тржиште и услове за инвестирање у Србији.

Подели на: