Најновије вести

Спирић: Кључеви стана за самохрану мајку; до краја године изградња десет зграда

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић доделио је данас кључеве стана Јелени Гајић, самохраној мајци два малолетна сина од три и пет година и најавио иградњу десет стамбених зграда до краја ове године.

 

Одговорна политика је оно што у наредном периоду треба да радимо сви. Све наше тежње усмерене су да се побољшају животи наших суграђана, тако да смо данас у прилици да самохраној мајци двоје деце Јелени Гајић уручимо кљућеве стана. То показује и максималну укљученост свих одељења Привременог органа Општине Косовска Митровица, од самих финансија до друштвених делатности, као и Центар за социјални рад који нама даје све што је нанеопходније да би дошли до реализације“ рекао је Спирић и најавио у овој години изградњу 10 зграда у Косовској Митровици, што ће помоћи онима који немају решено стамбено питање.

„Захваљујући самом државном врху, председнику Александру Вучићу, као и читавој Влади, Канцеларији за Косово и Метохију , заједно ћемо, тимски наставити даље да улажемо и градимо, тако да ћемо до краја 2020. Године бити у прилици да многим младим брчаним паровима и онима који имају проблем те врсте решимо стамбено питање. Сви заједно и сложно, јер се будућност огледа у нашој истрајности, а то је трајна и нераскидива веза са државом Србијом, са Београдом, а то ће остати и даље “ истакао је Спирић.

Јелена Гајић је рекла да је решила свој главни егзистенцијални проблем, а то је решавање стамбеног питања.

„Та група је јако осетљива, самохрани родитељи, а нажалост и насиље породици где је присутно, то је још осетљивије. Ту и те како треба институције да реагују. У овом случају су реаговали сви и ја сам стварно захвална господину Спирићу, Центру за социјални рад и свим надлежним инстицуијама“ рекла је Гајић.

Директор Центра за социјални рад Дејан Ђиновић рекао је да у систему социјалне заштите једнородитељске породице имају посебно место, не само због тог материјалног положаја, већ и због чињенице да деца одрастају само са јединим родитељем, где је често потребна психосоцијална помоћ од стране стручних служби, органа старатељства, односно Центра за социјални рад.

„Једнородитељске породице настају или биолошком смрћу једног од родитеља или када су међусобни односи брачних партнера до те мере поремећени да је немогуће даље одржавати бралну заједницу , те због долази до развода брака, које је нажалост често праћено и породичним насиљем. Управо такав случај имамо уовој породици. Истакао бих изузетну сарадњу коју имамо са локалном самоуправом, која излази у сусрет сваком нашем предлоху, сугестији , када је у питању решавање проблема социјално угрожених грађана на територији нашег града“ рекао је Ђиновић, наводећи да је на предлог Центра за социјални рад Привремени орган решио стамбено питање Јелене Гајић. Он је позвао и друге институције на нивоу локалне заједнице да се у складу са својим надлежностима активније укључе у решавање основних животних проблема грађана. „Ми смо ту управо због њих. Држава Србија нам је указала поверење , дала значајне ресурсе, на нама је да то искористимо и усмеримо на најбољи могући начин“ рекао је Ђиновић.

Малишанима су уручени и новогодишњи поклони.

Спирић је у посети овој породици био са својим сарадницима, начелницима одељења, Зораном Братићем, Светланом Пиндовић, секретаром Иваном Маченовским, директором Центра за социјални рад Дејаном Ђиновићем.

Подели на: