Најновије вести

Спирић: Мост код Дудиног крша у завршној фази, ускоро конкурс за доделу станова

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић најавио је завршетак бројних инфаструктурних пројеката у Косовској Митровици, који ће створити боље услове за живот и рад у граду, а који су подржани од стране Владе Републике Србије, односно Канцеларије за Косово и Метохију.

 

“Оно што се у континуитету ради и што ће у наредним недељама бити завршено, један од вишедецијских проблема који су многи покушавали, а ми успевамо да завршимо, јесте пројекат моста код Дудиног крша и приступна саобраћајница која повезује магистрални пут Приштина-Рашка” рекао је Спирић гостујући у јутарњем програму Радио Косовске Митровице.

“Започињемо рад на кружном току који ће бити на будућем улазу у град у непосредној близини аутобуске станице и који ће много олакшати саобраћај у улицама Филипа Вишњића, Лоле Рибара, пут ка будућем стадиону и спортској хали и ка самој општини” истакао је.

“Циљ је да се у континуитету раде сви пројекти који су предвиђени буџетом за 2021. годину. Желим да изразим захвалност грађанима Косовске Митровице на разумевању кад су у питању инфраструктурни пројекти који изискују много времена и рада, а пре свега на разумевању у саобраћају током извођења радова” рекао је Спирић.

Кључно је да ће бити асфалтирана и улица Локе Рибара на потезу од Техничке школе до главне аутобуске станице.

“Желимо да град добије нови сјај и да се створе боље прилике за живот грађана” истакао је председник Привременог органа и најавио почетак изградње кружног тока код аутобуске станице.

Најавио је и почетак прве фазе радова на изградњи заграде Универзитета у Косовској Митровици.

Нове стамбене јединице и адаптација животног простора за социјално угрожене

Спирић је истакао да се подршка грађанима огледа и у грађевинском материјалу за породице које су социјално угрожене и немају идеалне услове за становање.

“Захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију обезбедили смо близу четири милиона динара за ту намену. Комисија је одабрала петнаест најугроженијих породица које ћемо подржати, адаптирати животни простор, заменити столарију, решити проблем кровова и остале ствари које су у захтевима навели као неопходне” навео је Спирић.

Пројекти који се реализују у континуитету јесу изградња стамбених јединица. У току су завршни радови и ускоро ће бити конкурс за грађане који испуњавају услове предвиђене конкурсом.

Има још значајних пројеката који ће се радити у Косовској Митровици. Радиће се Трг браће Милић, и додатно фонтана која је предвиђена пројектом за уређење улице и пешачке зоне Краља Петра првог, али и решавање саобраћајног колапса, навео је Спирић.

Подели на: