Најновије вести

Спирић најавио изградњу 10 стамбених зграда у Косовској Митровици

Радови на деоници “Чесмин луг” се приближавају крају а изградња приступног пута је ускоро готова, као и радови на хладњачи који имају за циљ откуп воћа са простора Косова и Метохије, истакао је данас председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић.

 

“Предвиђено је да предузеће “Метох” профункционише за који је предвиђено да пре свега буде центар за откуп за све произвођаче на простору Косова и Метохије” рекао је он.

Ово је само један од припремних радова када су у питању инфраструктурни пројекти.

“Желимо да истакнемо да су средства издвојена од стране Владе Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију које спадају у свеобухватни пакет помоћи која је иницијатива самог председника Александра Вучића. Обезбеђена су средства у износу од 166 милиона динара за приступни пут и везу Рашка – Косовска Митровица као и иградња самог моста у непосредној близини “Дудиног крша” рекао је Спирић.

Он додаје да су радови на рашчишћавању терена у току.

“Такође желим да истакнем да се тендерска документација припрема и у наредним данима ће бити тендер за пут и мост. У непосредној близини се такође ради на рашчишћавању терена и припремних радова за изградњу терена за који је Канцеларија за Косово и Метохију такође издвојила 158 милиона динара” наводи Спирић.

Спирић је најавио изградњу 10 зграда са 120 стамбених јединица у 2020. години.

“То је јасан показатељ да наша држава Србија никада не одустаје од пружања помоћи нашем народу на простору КиМ. Понављам ово је још један вид помоћи нашем народу на КиМ за које је издвојено готово 400 милиона динара за организацију пројеката до краја ове године. Додатних 5 милиона динара је обезбедила Канцеларија за КИМ како би овај пут повезали и 23 милиона 643 хиљада је издвојено за магацински простор и саму хладњачу“ рекао је Спирић.

Подели на: