Најновије вести

Спирић обишао Градску топлану и Студентски центар: Примери доброг пословања

Председник привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић са сарадницима обишао је данас погон Градске топлане и Студентски центар „Приштина“ у Косовској Митровици.

 

Градска топлана, једини производни погон у самом граду, производи топлотну енергију и обезбеђује редовно грејање основних и средњих школа, као и домова. Према Спирићевим речима, топлана је добар пример успешног функционисања у тешким околностима, пре свега услед наметања такси од 100 одсто од стране Приштине.
– Са свим проблемима у недостатку мазута, успела је да фунционише и ниједног момента није била угашена нити је престајала да пружа услугу онима којима је то најнеопходније- истакао је Спирић.
Он је подсетио да је у 2019. години Привремени орган општине Косовска Митровица определио средства за ремонт у топлани, а да ове године, заједничким снагама са Канцеларијом за Косово и Метохију реализују и ремонт топловода за Техничку школу „Михаило Петровић Алас“, објекат у коме је смештена већина митровачких средњих школа. Реч је о инвестицији вредној 4 милиона 630 хиљада динара.
Ту се нећемо зауставити, наш циљ је да топлана увек има и више него довољне количине мазута – рекао је Спирић.
Он је додао да раднике треба да охрабри обећање Владе Србије о увећању плата од пет одсто у јавном сектору од овог месеца.
Управник Градске топлане Радослав Николић је указао да је највећи проблем дотрајала примарна мрежа која је стара преко 40 година.
– Било би добро да се замене поједине деонице које су критичне. Знамо да нема довољно новца у буџету, али у овој години ће се одредити приоритети да се то замени, да бисмо имали што мање проблема са топловодом и губицима топлотне енергије – рекао је Николић.
Он је додао да проблем у функционисању представљају нелегални објекти изнад топловода, због којих је радницима топлане отежан прилаз када се десе кварови.
Градска топлана користи нискосумпорни мазут, у циљу смањења нивоа загађења ваздуха, напоменуо је Николић.
У Студентском центру “Приштина – Косовска Митровица” Спирић је разговарао са директорком Студентског центра Драганом Антонијевић и студентом прореткором Немањом Бишевцем о обезбеђивању бесплатног ски-паса за студенате приштинског Универзитета.
– Заједничком иницијативом а пре свега на одобрење Скијалишта Србије, Привремени орган општине Косовска Митровица као и Студентски парламент и Студентски центар покрећу акцију да уторком и четвртком, студенти користе бесплатан ски-пас – казао је Спирћ нагласивши да су студенти веома важни за Косовску Митровицу.
Директорка Студентског центра Драгана Антонијевић каже да је увођење ове могућности озбиљан доприност побољшању квалитета живота студената на овим просторима.
Студент проректор Немања Бишевац захвалио се Општини, Студентском центру и Скијалиштима Србије што су омогућили студентима, како је рекао, да уживају током зиме и искористе своје слободно време на најбољи могући начин. .
-Захваљујући одличној сарадњи са Студентским центром и Привременим органом општине Косовска Митровица, на одобрење Скијалишта Србије, наши студенти ће два пута недељно моћи да користе бесплатно ски – пас. Још један показатељ колико заиста Општина Косовска Митровица и Студентски центар брину о својим студентима. Ја као неко ко је обишао све студентске центре и све универзитетске градове, могу слободно да кажем да не постоји ни град ни општина ни студентски центар који брину о својим студентима као што су Општина Косовска Митровица и Студентски центар “Приштина” – ракао је Бишавац.
С.К.

Подели на: