уторак, 21. фебруара 2023. | 23:30
Најновије вести

Спирић положио камен темељац за нови мост преко Ибра

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић положио је данас, симболично у 12.44 часова, камен темељац за нови мост преко Ибра у близини Дудиног крша у Северној Митровици.

 

Спирић је рекао да се политика мира, стабилности и договора огледа и кроз градњу мостова, који служе за спајање.

“Ово је мост будућности који ће у сваком погледу стварати боље прилике и бољу будућност за грађане који живе у Косовској Митровици. То свакако не би могли без одлучне помоћи председника Србије Александра Вучића, Канцеларије за Косово и Метохију, али и Српске листе, и њеног потпредседника Милана Радојичића, који иницира бројне пројекте који имају за циљ побољшање живота људи на овим просторима”, рекао је Спирић.

Он је поновио да сви “морамо да будемо на јединственом путу, а то је трајна и нераскидива веза са државом Србијом”.

“Србија и српски народ, где год да је, желе мир, договор и разговор о свим питањима који су у интересу свих људи који живе на Косову и Метохији. Наравно, рад је оно што треба сви да негујемо, јер једино радом и солидарношћу ћемо успети да победимо и изборимо се са тешком ситуацијом у којој се налазимо. Многим стварима се покушава да се уруши бедем нашег опстанка, али и градњом овог моста ми показујемо да смо одлучни да останемо на овим просторима”, рекао је Спирић.

Овај вредан пројекат, који је веома значајан за комуникацију и везу са магистралним путем Приштина – Рашка, али и међусобно повезивање општине Северна Митровица и Звечан, у плану је да буде завршен у наредних пола године, а средства у износу од 62 милиона динара издвојила је Влада Србије, преко Канцеларије за Косово и Метохију. Осим моста, на истом потезу градиће се и приступни пут који ће повезати ову саобраћајницу са улицом Лоле Рибара.

Изградњом моста, који је део свеобухватног пакета помоћи државе Србије српском народу на Косову, биће решен и вишедеценијски проблем саобраћајног колапса у граду на Ибру.

Подели на: