Спирић са представницима Удружења слепих и слабовидих у Косовској Митровици

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић са сарадницима одржао је састанак са члановима Удружења слепих и слабовидих, којима је уручена и помоћ у храни, и хигијенском материјалу.

 

Седам деценија постојања Удружења слепих и слабовидих у косовскомитровачком региону јасно говори о озбиљности ове организације. Ми као локална самоуправа настављамо и ове године планом буџета финансирање и стварање бољих услова за њихов рад. Просторије јесу један од горућих проблема који треба заједничким нснагама да решавамо у години и емсецима који су пред нама” истакао је Спирић.

Он је навео да је јако значајно за ово удружење да има јако талентованих чланова, пре свега добрих и честитих људи који су како је рекао, ангажовани у Здравственом центру, где се поштује законска норматива за особе са инвалидитетом да буду укључени у све друштвене токове.

“То показује одговорност. Локална самоуправа у сарадњи са Центром за социјални рад збринула је у претходном периоду збринула је стамбено четири лица из овог удружења. То нас додатно мотивише, да пуним интензитетом заједно са државом Србијом помажемо свим групама и свим грађанима. Нема поделе, сви живе са нама, ниједан хендикеп не може зауставити било кога , јер сви морају да очекују добробит државе Србије и српских институција”.

Радован Јаковљевић, председник Удружења слепих и слабовидих изразио је велико задовољство што су се сусрели са локалном саоуправом на челу са председником Александром Спириће.

“Разменили смо досадашња искуства, изнели наше проблеме, и посебно смо задовољни јер је локална самоуправа обезбедила станове за четири наша члана, којима сада имају решено стамбено питање. Посебно бих се захвалио и Здрватсвеном центру који запошљава наша три члана. Идемо и у ову годину са посебном жељом и вољом да буде све боље и боље , свим грађанима Косовске Митровице и наше државе Србије ” рекао је Јаковљевић.

Привремени орган Општине Косовска Митровица финансира школовање Илије Здравковича, слепог дечака који похађа школу у Земуну. Његова бака Сенка Тошић.

“Ја сам бака слепог унука који похађа школу за слепе и слабовиде “Вељко Рамадановић” у Земуну. Захваљујем Општини Косовска Митровица и нашем председнику Александру Спирићу што сваке године финансира његово школовање и интернат. Највише сам захвална што смо добили стан, у који треба да се уселимо, да моје дете не би живело у гаражи. Много сам захвална” рекла је Сенка.

Удружење слепих и слабовидих у Косовској Митровици броји 90 чланова.

Подели на: