Најновије вести

Спирић са руководством Спортског савеза Србије

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица и в.д градоначелника Северне Митровице Александар Спирић примио је делегацију Спортског савеза Србије, која борави у тродневној посети Косову и Метохији.

 

Они су у разговору разменили мишљења о актуелној ситуацији у смислу рада и постојања спортских клубова на овим просторима, њиховој перспективи и развоју.

“Ово је показатељ да пре свега држава води рачуна и бригу о функционисању овдашњих клубова, а додатно оснаживање се огледа кроз договорене планове и активности што ће да уследи у наредном периоду. Наш заједнички интерес је да пре свега младост афирмишемо, да промовишемо здрав стил живота, а као општина ћемо да наставимо да финансирамо све спортске клубове” истакао је Спирић.

Перспектива и будућност је улагање у младе, у спорт и у здравље и драго нам је да гостима можемо да покажемо колико је младих људи укључено у 28 клубова који функционишу на овом простору. Наш заједнички пут свакако јесте победа, као и промоција слободе и мира и борбе да у спорту нема политике, нагласио је Спирић.

Генерални секретар Спортског савеза Србије, Горан Маринковић је истакао захвалност општини на начин на који се опходи према клубовима и истакао да Спортски савез има обавезу да помаже клубове са територије Косова и Метохије и у том смислу је договорен низ акција које ће бити одржане у наредном периоду.

“То је само доказ да ће Спортски савез Србије заједно са Спортским савезом Косова и Метохије пропагирати спорт, здрав начин живота и јачање спорта на подручју Космета”, навео је Маринковић.

Спирић је на крају искористио прилику да се захвали суграђанима на доследном поштовању упутстава у заштити против коронавируса. Такође је позвао на сарадњу са саобраћајном полицијом која је ових дана изузетно активна, нарочито у улицама према болници, које у овом тренутку требају да буду увек проходне.

Подели на: