Најновије вести

Спирић у посети Заводу за јавно здравље КМ: Добробит грађана – наш заједнички циљ

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић посетио је данас Завод за јавно здравље Косовска Митровица, и том приликом са руководством ове здравствене установе, разговарао о пројектима и активностима које ће локална самоуправа и ова здравствена установа у наредном периоду заједнички реализовати.

 

„Наш заједнички циљ је добробит грађана Косовске Митровице. Реализоваћемо низ пројеката, али оно што је најважније јесу државне институције и ми ћемо, наравно у сарадњи са Канцеларијом за КиМ и Владом Србија наставити да јачамо и Хигијенски завод, али и остале здравствене институције“ рекао је Спирић.

Спирић је подсетио да је само у претходној години, Влада Србије у митровачки Завод за јавно здравље, уложила 17 милиона динара, пре свега у лабораторијску апаратуру.

Према његовим речима, држава Србија ће и у наредном периоду улагати у своје институције на подручју Косова и Метохије.

Директор Завода за јавно здравље у Косовксој Митровици проф. Др Милош Мирковић захвалио је председнику Привременог органа на посети и понуђеној материјалној подршци.

„ Ми смо ту да помогнемо са нашим кадром, а они ће нам помоћи материјалним средствима, колико могу, у заштити животне средине али и у решавању горућег проблема за нашу омладину, а то је наркоманија“ рекао је Мирковић.

Др Мирковић је напоменуо да је овдашњи Завод за јавно здравље апсолутно спреман, да у случају сумње на корона вирус реагује, у сарадњи са Инфективном клиником КБЦ-а Косовска Митровица и Институом за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ у Београду.

Подели на: