Најновије вести

Спирић: Ускоро изградња додатних резервоара за воду

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић обишао је Пумпну станицу Косовска Митровица на Партизанском брду.

 

У оквиру реконструисане Пумпне станице, од недавно функционишу два базена капацитета од по 750 кубика, који домаћинста у Косовској Митровици снабдевају водом из новосаграђеног Регионалноиг водовода у Зубином Потоку.

Како је новинарима објаснио директор ЈП Водовод – Ибар Миодраг Ралић, Регионални водовод још увек није пуштен у рад пуним капацитетом. Тренутно су у току како каже, фундаменталне пробе, након њих иде период од три месеца пробног рада, па тек онда, након детаљне провере и одобрења комисије, кренуће се са редовном испоруком воде.

Спирић и Ралић су најавили скори почетак изградње још два базена капацитета од по 200 кубика, чиме ће трајно и у потпуности бити подмирене потребе Косовске Митровице.

„Наш посао није завршен. Капацитет постојећих резервоара није довољан да опслужи цео град. Из тог разлога, ускоро крећемо са изградњом још два резервоара, у вредности од око 45 милиона динара“, рекао је Спирић и додао да средства за ову намену такође издваја Влада Србије, што ће још једном показати да је држави и њеном руководству веома стало до народа овде, до слоге и јединства.

Директор Водовода Ибар Миодраг Ралић каже да ће ово место бити срце снабдевања Косовске Митровице водом.

„Овде имамо два базена од по 750 кубика, а мало повише, на коти 635 м биће смештена још два резервоара од по 200 кубика. Захваљујући Влади, Канцеларији за КиМ и председнику, обезбедићемо средства да се град снабдева водом нормално“, рекао је Ралић и додао да ће пробни рад почети за 15 до 20 дана и замолио грађане за стрпљење, јер је велика вероватноћа да ће у том периоду долазити до кварова и показиваће се евентуални пропусти у систему. „То су ситни кварови. Надам се да ће то да се реши, да ћемо имати воду и да нећемо зависити ни од кога, као што смо досад зависили“.

Реконструисана Пумпна станица постоји већ пола века, али досад није коришћена. Њена предност је како кажу из Водовода, у томе што је на висини која води допушта слободни пад ка граду.

Фундаменталне пробе почеле су пре десетак дана. Од тада и становници Звечана имају воду без проблема.

Подели на: