Најновије вести

Србија ће наставити да гради односе сарадње и поверења са Индијом

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Индије у Србији Субратом Батачарџијем.

 

 

Ђурић је амбасадора Батачарџија упознао са током политичког и експертског дијалога Београда и Приштине, истичући да је Београд доследно опредељен за решавање проблема дијалогом, али да неће позитивно одговорити на било какав евентуални покушај наметања решења.

Према његовим речима, питање Косова и Метохије је озбиљно и далекосежно међународно-правно питање, и разумљиво је што многе државе са великим интересовањем прате политички и дипломатски развој догађаја по том питању.

Ђурић је истакао да је за Србију од суштинске важности да у међународној арени на својој страни има многољудну и утицајну државу каква је Индија, јер управо захваљујући тој подршци данас можемо да кажемо да убедљиво већински део човечанства не подржава једнострано проглашену независност Косова.

Србија ће, поручио је Ђурић, наставити да у духу традиционалног пријатељства гради односе сарадње и поверења са Индијом и да подржава изградњу мира, стабилности и напретка на Индијском потконтиненту.

Подели на: