Најновије вести

Србија и РС обележавају Дан сећања на све страдале Србе: Вучић: Никада не играм никакве дупле игре, ни око питања БиХ, ни око питања КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, уочи полагања венаца на спомен обележје на Петровачкој цести, а на констатацију новинара да је први председник који је дошао на то место, да му је важно да се на данашњи дан налази на месту где је погинуло 10 људи, од чега четворо деце.

 

 

Вучић је рекао да му је драго што је у сарадњи са председником Републике Српске на том месту постављен крст како би се означило страдање српског народа.

Не терајте нас да заборавимо српску децу

Председник Србије је нагласио да пијетет према другим жртвама мора да се покаже – хрватским, бошњачким – али да Србе не треба да терају да забораве српску децу убијену само због српског имена.

,,Да се одричено својих огњишта, својег имена и презимена. Намерно је прећуткивано све, а ретки храбри су говорили о овоме. Ни ми више нећемо никада да ћутимо над нашим српским народом”, рекао је Вучић приликом полагања венаца на спомен-обележје на Петровачкој цести.

Истакао је и да је безброј пута замишљао ово место и како је колона измучених избеглица пролазила овуда и како су страдали.

Сећањем на убијену децу бранимо будућност

Вучић рекао је после полагања венаца на спомен обележју на Петровачкој цести да су авиони на том месту убили децу, и упитао какао ће вредети животи друге деце, ако се не гаји сећање на убијену.

,,Питао сам се одакле су те птице дошле, ти авиони да их побију, а да лицемрје буде још веће кажу да сте ратни хушкач, да уносите немир, а не разумеју да тиме бранимо живот, да тиме бранимо будућност и како ће нам вредети живот оволике дечице овде ако се не сетимо исте такве која су побијена, само зато што су припадала српском роду”, рекао је Вучић.

Он је захвалио председнику РС Милораду Додику на гостопирмству, а да ће вечерас отићи у Приједор да говоре пред нашим људима.

Вучић: Никада не играм никакве дупле игре, ни око питања БиХ, ни око питања КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да никада не игра никакве дупле игре, ни око питања БиХ, ни око питања Косова и Метохије и поручио да је Србија спремна да помогне свима, народу Републике Српске и онима из бошњачке средине.

,,”Увек сам веома искрен и поштен. И никада се не играм никаквих дуплих игара, ни око питања БиХ, ни око питања Косова и Метохије, нити по питању било чега другог”, рекао је Вучић у изјави коју сарајевски Аваз најављује на данашњој насловници.

Вучић је поново истакао да Србија увек поштује територијални интегритет БиХ, Дејтонски споразум и Устав, као и права три конститутивна народа и два ентитета у БиХ.

Подели на: