Најновије вести

Србија на седници Савета Европе

Државни секретар Немања Стевановић учествовао је на годишњој 129. министарској седници Савета Европе, одржаној 16. и 17. маја 2019. године у Хелсинкију.

 

Државни секретар Немања Стевановић је у свом обраћању учесницима говорио о важности коју Србија придаје Савету Европе и областима којима се та организација бави. Сусрео се са државним министром за трговину, запошљавање, привреду, јединствено дигитално тржиште ЕУ и заштиту података Републике Ирске, Патом Брином.

У разговору са Патом Брином изражено је задовољство одличним односима Србије и Ирске и размотрене су конкретне могућности даљег развоја економске сарадње две земље, посебно у области информационих технологија. Стевановић се састао и са заменицима министара иностраних послова Републике Мађарске, Левентом Мађаром и Републике Азербејџан, Махмудом Мамад Гулијевим.

У разговору са мађарским колегом изразио је задовољство положајем националних мањина у две земље, а кроз разговор са представником Азербејџана размотрили су конкретне могућностима даљег развоја економске сарадње две земље.

На седници је учествовало 30 министара спољних послова држава чланица Савета Европе. Обележена је 70. годишњица организације посвећене унапређењу демократије, људских права и владавине права у Европи. Шестомесечно председавање Комитетом министара Савета Европе је од Финске преузела Француска.

Подели на: