Србима на северу КиМ укинута сва политичка права

Спречавање представника Српске листе да наступе на локалним изборима на северу Косова и Метохије јесте чин којим су српском народу у покрајини укинута сва политичка права.

 

Даље учешће Срба у било каквим приштинским институцијама и политичким процесима организованим од стране Приштине након оваквог чина постаје бесмислено.

“Обавићемо консултације председника Србије, владе и Срба са Косова и Метохије и заједнички донети одлуку о даљим корацима.”, каже се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

“Представници фашистичког и шовинистичког покрета Самоопредељење у приштинској Централној изборној Комисија данас су увели мере националне сегрегације а Србима је и формално одузет статус слободних људских бића на самопроглашеном Косову.”

“Једно је сасвим сигурно, Србија, као демократска и одговорна држава, Албанцима неће ускратити грађанска и политичка права, јер се оваквом лудилу и неодговорности Приштине не може и не сме парирати реципроцитетом.”

“Невероватно је и да се овакве ствари догађају пред очима међународне заједнице, која без икаквог ефикасног одговора посматра све разорније манифестације политичког дивљања Приштине.”, наводи се у саопштењу

Подели на: