Најновије вести

Срђан Поповић уручио балеринама костиме и балетске штапове

Председник општине Грачаница Срђан Поповић са сарадницима обишао је данас девојчице у балетској школи у Дому културе у Грачаници и упознао се са радом ове школе, а и са девојчицама које су извеле своје кореографије специјално за госте у сали где уче кораке балета, сада уз помоћ балетских штапова и нових костима, које је донирала општина Грачаница.

 

„Драго ми да сам данас у балетској школи и радује ме да наша општина из дана у дан има све више и више садржаја. Овим девојчицама успели смо да помогнемо, купили смо оно што им је било потребно балетске штапове и костиме. Одавде шаљемо једну лепу слику наше општине Грачаница. Сазнао сам од наставника да има три групе са укупно 70 девојчица. Очекујем да у будућности имамо више начина да помогнемо нашој деци , исто тако да им омогућимо да на један достојанствен начин буду оно што желе у будућности“, рекао је Поповић.

Девојчице се увелико припремају за свој наступ уочи Видовдана, а опрему коју су добиле ће много значити јер ће већ на следећем часу учити нове кораке са својом наставницом. Часове класичног балета малишани имају два пута недељно,по 90 минута.

Подели на: