Најновије вести

Српска листа: Етнички мотивисани напади на Србе на Косову и Метохији нису пропаганда већ нажалост сурова реалност 

Константно институционално насиље и етнички мотивисани напади на Србе на Косову и Метохији нису пропаганда већ нажалост сурова реалност коју живи наш народ под режимом Аљбина Куртија, чија је опсесија прогон Срба са Косова и Метохије дошла до те мере да је занемарио потребе самих Албанаца који су гласали за њега, саопштено је из Српске листе

Свој мандат Курти обележава податком да се над Србима догодило више од 500 етнички мотивисаних напада, од тога добар део директно од стране припадника косовских институција, полицијских и свих осталих, те да је за време његове страховладе на рукама припадника косовске полиције и косовских безбедносних снага крв Срба и српских дечака и младића, попут Стефана и Милоша Стојановића из Готовуше, који су упуцани на Бадњи дан”, стоји у саопштењу.
Како наводе “то су нажалост чињенице које Курти жели да својим лажима и пропагандом замаскира, а себе и његов режим представи на другачији, лепши начин, а то чини из два врло јасна разлога, како би оправдао отимање српске приватне земље и милитаризацију севера, али и сво насиље које се континуирано спроводи над српским народом”.
Кажу Аљбин Курти је успоставио својеврсни криминални круг за прогон и угњетавање Срба.
” То се најбоље види на примеру Срећка Софронијевића. Куртијеве фаланге су прво пуцали у њега без икаквог основа и разлога и нанели му тешке телесне повреде, након тога нико није спровео истрагу и утврдио одговорност оних који су пуцали у грађанина и цивила, а кад су шватили да ни то није било довољно да Срећко напусти Косово и Метохију, онда су га пред породицом ухапсили и до данас га држе у притвору”, пише у саопштењу.
Српска листа подсећа да су ту и примери како су навели, часних Срба који нису хтели да продају очевину и дедовину, па су након две деценије проглашени ратним злочинцима и без икаквих доказа се држе у казаматима широм Косова и Метохије.
“Са друге стране Курти може да затражи статистику од свог потрчка Свечле, па да види да је регион Севера док су у полицији били Срби имао најмање почињених кривичних дела, а највише расветљених од свих региона на Косову и Метохији” закључује се у саопштењу Српске листе.
Приштински премијер Аљбин Курти раније данас изјавио је да “свака особа на Косову зна да је српска пропаганда о насиљу над Србима управо само пропаганда”.
Подели на: