Најновије вести

Српска листа: Најстрашније прекрајање изборне воље расељених Срба

Српска листа је саопштила да је одлука Изборног панела за жалбе, којом се избацују гласови из централне Србије, резултат политичких калкулација. Део тих калкулација била је и “шовинистичка фарса са бројањем гласова расељених Срба у некаквим скафандерима”, наводи Српска листа.

 

У свом саопштењу, Српска листа подсећа јавност да је исти панел за жалбе захтеве за поништавањем ових гласова већ два пута одбио, а да су након што је постало јасно да скоро сви ти гласови припадају Српској листи, у Приштини дошли на идеју да те гласове пониште и “тиме најстрашније прекрајају вољу гласача”, и то оних који су након насиља на Косову и Метохији расељени у централну Србију.

“Одлука да се расељеним Србима не дозволи право да бирају ко ће заступати њихове интересе и борити се за њихов повратак је искључиво политички мотивисана и нема никаквог правног упоришта. Посебно ако сви добро знамо да су гласови расељених увек долазили на исти начин, али овог пута је очигледно да је потребно показати расељеним лицима да нису добродошли и да као Срби могу рачунати да се њихова права неће поштовати”, наводи се у саопштењу.

Из Српске листе додају да обавештавају грађане да чак и са “овим политичким насиљем” Српска листа и даље у својим рукама има свих десет мандата, на основу демократски изражене воље српског народа.

Подели на: