Најновије вести

Српска листа: Неоснованим покушајем хапшења Радоичића наставља се прогон представника Срба

Покушајем неоснованог хапшења потпредседника Српске листе Милана Радоичића наставља се прогон политичких представника Срба које Приштина не може да контролише и за које сматра да им стоје на путу покоравања Срба на Косову и Метохији, посебно на северу, наводи се у саопштењу Српске листе.

 

 

У саопштењу се додаје да на основу информација којима располажу захтев за хапшење Радоичића не садржи ниједан доказ нити је наведена икаква противправна радња коју је он предузео.

Петковић: Нови удар на Србе на КиМ
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је покушај власти у Приштини да без икаквог ваљаног доказа и правног основа ухапсе потпредседника Српске листе Милана Радоичића нови удар на Србе Космету.

То је, како је навео, и покушај слабљења снаге Србије у Покрајини и то баш уочи избора 3. априла.

“Наставила се пракса Приштине да тајним оптужницама покуша да застраши и изврши додатни притисак на Србе на КиМ, али им то неће поћи за руком”, поручио је Петковић на Твитеру.

“Уопштено се говори о случају који је покренут у вези издавање дозвола за градњу у општини Штрпце са којом господин Радоичић нема никакве везе”, додаје се у саопштењу Српске листе.

Српка листа обавештава јавност да Милан Радоичић нема никакве пословне везе у овој општини, нити викендице и друге непокретности у њо и да никада није био у општини Штрпце.

“Ипак, истина и чињенице не вреде ништа када су у питању судски процеси косовских институција покренути против Срба, за шта постоје стотине примера. Правило по коме свуда у свету постоји обавеза да тужилаштво доказује кривицу неког лица, на Косову и Метохији за Србе не важи, ми морамо да доказујемо своју невиност”, додаје се у саопштењу.

Српска листа подсећа да ово није први пут да се на прелазима према централној Србији појављују неке тајне пријаве и налози за хапшење Срба, посебно оних који су спремни да стану у одбрану слободе српског народа на тим просторима.

“Свесни смо да је у последњих неколико недеља појачана активности косовских институција да са политичке сцена уклоне Српску листу као бедем одбране Срба, али смо ми разумели те поруке и такво деловање нас неће уплашити и обешрабрити у даљој борби за наш народ”, наводи се у саопштењу.

Српска листа позива грађане да остану суздржани, не наседају на провокације и наставе да заједно са државом Србијом бране право на опстанак на тим просторима, иако су изазови велики и бројни, што их не сме уплашити и поколебати.

Подели на: