Најновије вести

Српска листа осудила хапшење Зарића

Српска листа најоштрије је осудила неосновано хапшење повратника Жарка Зарића из Истока, кога је косовска полиција ухапсила у порти цркве након служења литургије.

 

“Хапшење Зарића, који је пре три године одлучио да се врати на своје имање, је искључиво мотивисано политичких побудама како би се спречио повратак насилно протераних Срба са Косова и Метохије”, наводи Српска листа у саопштењу.

Српска листа наглашава да, иако је Жарко Зарић прошао све провере косовских органа у претходном периоду, то није стајало на путу квази правосудном систему да овог поштеног човека хапси и малтретира.

СЛ понавља да је стање у коме Срби морају да доказују невиност, уместо да тужилаштво мора да докаже њихову кривицу, мора престати једном за увек”.

“Као представници српског народа увек ћемо подржати поступке који ће процесуирати одговорне за злочине без обзира на националност починилаца или жртава, али хапшење невиних људи и малтретирање њих и њихових породица није начин да се задовољи правда већ је пут без повратка у још већу неправду. Зато очекујемо да међународна заједница најхитније реагује на репресију која се врши над недужним људима”, стоји на крају саопштења Српске листе.

Подели на: