Најновије вести

СЛ предала списак кандидата за председнике општина и одборнике на КиМ

Представници Српске листе предали су Центаралној изборној комисији у Приштини списак кандидата за председнике 11 општина на Косову и Метохији и списак својих кандидата за одборнике у 22 општине.

 

 

Међу кандидатима су Зоран Тодић у општини Лепосавић, Милан Радојевић у Косовској Митровици, Драгиша Миловић у Звечану, Срђан Вуловић у Зубином Потоку, Горан Данчетовић у Обилићу, Љиљана Шубарић у Грачаници, Саша Милошевић у Новом Брду.

Кандидат за председника Општине у Ранилугу је Катарина Ристић Илић, у Клокоту Божидар Дејановић, у Партешу Драган Петковић, а у Штрпцу Далибор Јевтић.

Српска листа има више од 400 кандидата за одборнике скупштине у 22 општине. Поред наведених општина, имаће одборничке кандидате још у Гњилану, Истоку, Каменици, Клини, Косовом Пољу, Липљану, Ораховцу, Пећи, Приштини, Вучитрну и Србици.

Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је након предаје листа кандидата, да на локалним изборима 17. октобра наступају са шест нових кандидата за градоначелнике.

“Са новим људима и новом енергијом желимо да наставимо борбу за бољи живот наших грађана, без обзира на препреке које су пред нама. Најава албанских партија да уједињени иду против Српске листе треба да буде јасан сигнал свим нашим грађанима да нема места опуштању, да је сваки глас од изузетног значаја како бисмо наставили борбу за наш народ”, рекао је Ракић.

Током изјаве медијима, после предаје листе са кандидатима, у близини улаза у зграду Централне изборне комисије из оближњих локала пуштана је приметно гласнија музика на албанском, а представници Српске листе кажу да су видели да им је власник локала показивао рукама и двоглавог орла.

Подели на: