Најновије вести

Српска листа: Увек ћемо осуђивати све злочине, ма ко их починио

Српски народ и Српска листа (СЛ) ће увек осуђивати све злочине ма ко их починио и ма које националности да су жртве, али све нас вређа да о наводним злочинима говоре они који пред судовима управо дају исказе о монструозним злочинима који су почињени и још увек некажњени и према Србима, али и према Албанцима, за разлику од свих лажних моралиста из Приштине, који причом о злочинима желе да замагле чињеницу да је косовско правосуђе неоснованом, срамном и опасном пресудом на велика врата увео вербални деликт за Србе, на Косову и Метохији наводи се у саопштењу СЛ.

 

Српска листа подсећа “Хашима Тачија, Вљору Читаку, Беџета Пацолија и остале да они никада нису осудили ниједан злочин над Србима, ни убијање жетелаца у Старом Грацком, ни убијање српске деце на Бистрици, нити убијене раднике копа Белаћевац”, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, кад већ “говоре о помирењу, а са друге стране нису осудили ни говор мржње и лажи које је изрекао Халит Берани 2004. године уз албанске медије, а чиме је покренуто етничко чишћење Срба у Мартовском погрому”.

У саопштењу се напомиње да Српска листа подсећа јавност да “је још 2017. године група српских невладиних организација поднела тужбу због изјаве Даута Харадинаја да ‘Срба неће бити на Косову’, али суд у вези са том тужбом није преузео ниједну активност, а камоли осудио”.

Суд, како се навод, није преузео ниједну активност ни против Фљоре Бровине када је за скупштинском говорницом лажно оптуживала Србе за силовања и при том као доказ користила фото-снимке из порно филмова, или када до дан данас нема одговора на питање ко је одговоран за пребијање српских посланика, министара и градоначелника у Косовској Митровици 26. марта.

У саопштењу се истиче да то “што су у Приштини спремни да Србе ставе у гето, пребијају, злостављају, хапсе, протерују и понижавају у нади да ће сломити слободарски дух нашег народа само утире пут поделама и сукобима, зато јавно позивамо међународне представнике да реагују и онемогуће ово институционално насиље”.

Подели на: