Најновије вести

„Српско срце Јоханово“ за Нолета

Веселин Џелетовић поклонио књигу Срђану Ђоковићу

Ђоковић добио на поклон роман о зверском убијању Срба и трговини органима на Косову и Метохији
Песник и романописац Веселин Џелетовић даровао је своју књигу „Српско срце Јоханово“ Срђану Ђоковићу, за њега и Нолета, штампану на српском и енглеском језику.
Роман “Српско срце Јоханово” говори о зверском убијању Срба, а онда и о трговини њиховим органима на Косову и Метохији током 1998 и 1999. године на овај начин долази и до Новака Ђоковића.
– Уручио сам Срђану Ђоковићу књигу “Српско срце Јоханово” и замолио га да је прочита. Обећао је да ће прочитати и да ће роман проследити и Новаку. Надам се да ће обојица прочитати књигу, а надам се да ћемо се после тога и чути – рекао је Веселин Џелетовић, који се са Срђаном Ђоковићем видео на манифестацији “Избор за џентлмена године”. У плану је да се овај роман екарнизује а филм би требало да буде снимљен у америчкој и домаћој продукцији.
– Што се тиче филма, још је на чекању, али иде у добром смеру. Обезбедили смо контакте и чекамо одређене тендере. Имамо веру да ћемо направити филм, а то је најважније. Роман “Српско срце Јоханово” преведен је на велики број језика, а као истинито штиво користи га и српска дипломатија последњих година, каже Џелетовић. Правда је спора, али достижна. Не посустајемо, радимо преводе. Ускор ће изаћи на словачком и јапанском језику.
Веселин Џелетовић жали што је роман траженији у свету, него у Србији. – Волео бих да и Срби што више прочитају роман “Српско срце Јоханово”. Пре једно шест, седам година, Оливера Катарина је рекла да ће ову књигу пре препознати неки људи из света, него у Србији, подсетио је Веселин Џелетовић.
Роман “Српско срце Јоханово” Веселина Џелетовића настао је по истинитом догађају. То је прича о српској породици, јединој преосталој у једном селу на Косову, прича о Немцу Јохану који носи срце Србина, киднапованог на Косову и Метохији 1999. године. Писац је Јохана упознао 2004. на развалинама српског гробља у једном косовском селу и тако сазнао за невероватну причу.С.Ђ.

Подели на: