понедељак, 16. маја 2022. | 17:13
Најновије вести

Шта је Хан поручио Вучићу о дијалогу Београда и Приштине

Председник Александар Вучић разговарао је у Вили “Мир” са европским комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом о ситуацији на Западном Балкану, као и о будућим корацима Србије на европском путу. Хан је истакао да је спреман да покуша да помогне да се настави дијалог Београда и Приштине, а Вучић му је захвалио на ангажовању по том питању.

 

Александар Вучић и Јоханес Хан су, у разговору о регионалној ситуацији, посебно размотрили застој у дијалогу Београда и Приштине и стање настало после оставке премијера привремених косовских институција Рамуша Харадинаја.

Вучић је рекао да је Србија и овом приликом, као и увек, реаговала смирено и одговорно.

Захвалио је комесару Хану на разумевању и ангажовању да се дијалог Београда и Приштине одблокира.

Такође, поновио је да Србија остаје привржена политици мира и сарадње, како би сачувала стабилност у региону.

Комесар Хан је поздравио опредељење Србије да сачува регионалну стабилност. Он је још једном истакао своју спремност да покуша да помогне да се стекну услови за наставак дијалога Београда и Приштине.

Када је о европским интеграцијама реч, Хан је позвао Србију да убрза реформски процес и да са већом одлучношћу ради на владавини права.

Председник Вучић је честитао комесару Хану на томе што га је Аустрија кандидовала за трећи мандат у Европској комисији.

Европски комесар за проширење и суседску политику допутовао је у дводневну посету Београду из Скопља.

Сутра пре подне састаће се са премијерком Аном Брнабић, а присуствоваће и отварању регионалне манифестације Спортске игре младих.

Подели на: