Најновије вести

Стано: Мере против Владе Косова због неевропског понашања и неспособности да деескалаирају ситуацију

Потпарол Европске уније Петар Стано рекао је на данашњем брифингу за медије да су мере против Владе Косова уведене због неспособности да ,,почну да се понашају на европски начин и да деескалаирају ситуацију”, као и да је приступ ЕУ избалансиран.

 

 

,, Оно што смо недавно урадили у светлу последњих ескалација је увођење одређених мера против Владе Косова због њихове неспособности да почну да се понашају на европски начин и да деескалаирају ситуацију, да предузму кораке ка деескалацији”, рекао је Стано.

Он је навео да ће мере бити уведене и Србији уколико чланице ЕУ установе да Србија не ради ништа у правцу деескалације.

„Уколико 27 земаља чланица установи да Србија не ради ништа у правцу деескалације онда ћемо увести неопходне мере и против Србије. Наш приступ је избалансиран. Наравно, све мере су реверзибилне и зависе од тога како се партнери понашају у контексту деескалације и напредовања ка повратку нормалном процесу спровођења дијалога“, рекао је Стано.

Како је указао, ЕУ је по овом питању у координацији и консултује са међународним партнерима, углавном са Сједињеним Америчким Државама.

Стано је поновио да је Ђузеп Борељ примио заједничко писмо 56 парламентараца из више земаља, и да ће као и увек одговорити адекватним каналима а не преко медија.

Подели на: