Најновије вести

Стано о тврдњама да је Борељ одложио пут у Београд и Приштину: Апсолутне бесмислице

Портпарол Европске комисије Петер Стано одбацио је као “апсолутне бесмислице” тврдње да је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ планирао да крајем фебруара посети Београд и Приштину, али је одложио посете након разговора са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем у Минхену.

 

 

“Ове тврдње су апсолутна бесмислица. Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност планирао је потпуно другачије посете/активности за ове датуме много пре било каквог састанка у Минхену”, рекао је Стано за Тањуг, на питање да прокоментарише писање медија да је Борељ одложио посету Приштини за 26. фебруар, односно Београду за 28. фебруар.

Медији су раније пренели да је Борељ планирао да 26. фебруара допутује у посету Приштини, али да је то путовање одложено након разговора са Куртијем и Вучићем у Бриселу, као и да је 28. фебруара планирао да отпутује у посету Београду.

Стано је јуче на питање када се може очекивати наставак дијалога након састанка Бореља са Вучићем и Куртијем у Минхену и изјаве Вучића да очекује позив у Брисел ових дана, рекао да ЕУ у овој фази нема шта да најави у вези са било каквим предстојећим дијалогом Београда и Приштине на високом нивоу.

Он је додао да се дијалог наставља свакодневним радом специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака.

Подели на: