Најновије вести

Стано: Вучић и Курти позвани у Брисел

Портпарол Европске уније за спољну политику Петер Стано рекао је да је високи представник Жозеп Борељ позвао председника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија на састанак у Брисел, а да ће датум бити ускоро најављен.

 

 

Портпарол Петер Стано рекао је на прес-конференцији да су председник Србије Александар Вучићи и премијер у Приштини Аљбин Курти позвани на састанак.

“Неколико пута смо рекли да ће бити састанка председника Вучића и премијера Куртија. Високи представник Жозеп Борељ већ их је позвао да дођу у Брисел. Тачан датум састанка биће најављен у догледно време”, рекао је Стано.

Портпаролка комесара Вархеија, Ана Писонеро је потврдила да се комесар данас састао са потпредседником привремених приштинских институција Бесником Бисљимијем.

“Косово је јавно објавило своју намеру да поднесе апликацију за чланство у ЕУ. Европска комисија не може то да коментарише. Према европским договорима процедура за апликацију је јасна и каже да Савет ЕУ треба да је размотри када апликација буде поднета”, рекла је Ана Писонеро.

Подели на: