Најновије вести

Стефановић и Боцан-Харченко о сарадњи у области ванредних ситуација

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком о наставку сарадње двеју земаља у области ванредних ситуација.

 

Небојша Стефановић је истакао значај досадашње сарадње у тој области, посебно кроз рад Српско-руског хуманитарног центра (СРХЦ) који је представљао подршку припадницима Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије током претходних година у суочавању са поплавама, пожарима и другим елементарним непогодама.

Осим његове хуманитарне улоге кроз реаговање у кризним ситуацијама, Стефановић је истакао да би требало додатно развијати капацитете Српско-руског хуманитарног центра, тако што би добио и улогу тренинг центра у циљу додатног обучавања и усавршавања припадника ватрогасно-спасилачких јединица.

Састанку су присуствовали и новоименовани кодиректори Српско-руског хуманитарног центра Бојан Костић и Андреј Мамченков.

Амбасадор Боцан-Харченко навео је да очекује да ће нови руководиоци дати нови импулс у сарадњи Србије и Русије у области ванредних ситуација и да ће заједничким напорима допринети успешном развоју Центра.

Подели на: