Најновије вести

У пратњи руског амбасадора и изасланика Шојгуа Стефановић и Мојсиловић обилазе снаге у Рашкој

Министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су део наших снага које се налазе у стању повишене борбене готовости, а распоређене су у оквиру тактичких група које се налазе у Гарнизону у Рашкој, војној бази “Рудница” и на правцу ка административном прелазу Јариње.

 

Након провокација које су уследиле од стране јединица Росу, које се већ седам дана налазе на северу КиМ, председник Србије Александар Вучић наредио је подизање борбене готовости за део јединица Војске Србије и МУП- а, наводи се у саопштењу министарства.

Министар одбране Небојша Стефановић навео је да је војска спремна да сваког тренутка одговори на све изазове који су пред њу постављени. Поручио је да ће заштитити свој народ и да се неће поновити погром Срба.

У посети нашим снагама, осим министра одбране и начелника Генералштаба, налазе се и амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко и изасланик одбране генерал-мајор Александар Зинченко како би се лично уверили у актуелну ситуацију.

Подели на: