среда, 07. децембра 2022. | 20:19
Најновије вести

Стефановић на сајму наоружања у УАЕ

Министар одбране Небојша Стефановић састао се на сајму наоружања “ИДЕX 2021” са шеиком Мухамедом бин Заједом ел Нахјаном, крунским принцем и замеником врховног команданта Оружаних снага Уједињених Арапских Емирата.

 

Министар Стефановић пренео је Бин Заједу позив председника Александра Вучића позив да посети Србију, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Стефановић је захвалио на досадашњој успешној сарадњи, поготово у пројектима који су везани за војну индустрију и Министарство одбране, и изразио очекивања да ће два министарства у директној сарадњи имати још интензивнију сарадњу у наредном периоду.

Шеик Мохамед бин Зајед истакао је да Уједињени Арапски Емирати настављају блиску сарадњу са Србијом и да ће до сада постигнути споразуми бити унапређивани у будућности.

Истакао је да подржава напоре Вучића за очување стабилности и свеобухватног мира у региону и повећање стандарда грађана.

На састанку је наглашено да су обе државе посвећене вакцинацији свог становништва и борби против ковида 19.

Саговорници су сагасили у очекивањима да ће таква заштита становништва довести до раста економије који треба да обезбеди стабилност и дугорочни развој обе државе.

После састанка, министар Стефановић и шеик Мохамед бин Зајед обишли су штанд ЈП “Југоимпорт-СДПР” на којем су изложени производи српске одбрамбене индустрије.

Подели на: