Најновије вести

Стефановић: Приштина покушава да скрене пажњу Србије с теме о Интерполу

Србија не одустаје од активног лобирања против чланства Косова у Интерпол, поручио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић уз оцену да су изјаве из Приштине о томе да размишљају да ли да поново аплицирају за ућлањење у ту организацију “политичка прича” и покушај да се скрене пажња Србије са те теме.

 

Стефановић је уверен да ће се Приштина до самог краја борити да постане члан Интерпола, али и да ће Србија, уз подршку својих партнера, успети да то спречи.

“Те изјаве су покушај да се ублажи та тема да бисмо ми мислили да Приштина неће аплицирати и да одустанемо од активног рада на спречавању њиховог деловања”, рекао је Стефановић новинарима у Београду.

Подсетио је да поновна кандидатура Косова у Интерпол није имала довољну већину на седници Извршног комитета и да тај захтев није био на дневном реду за гласање.

Стефановић је навео да ће према правилима Извршног комитета, кандидатура Косова бити представљена као информација што, како је објаснио, значи да свака држава у било ком тренутку, пре заседања Генералне скупштине Интерпола, може да кандидује ту тему и да затева да се учлањење тзв. Косова у ту организацију стави на дневни ред.

“Ми смо потпуно свесни да они то намеравају да ураде и да морамо да се боримо. Нећемо одустати, наше лобирање је активно и ми ћемо до гласања 18. октобра лобирати и представити све разлоге зашто мислимо да би то био погрешан потез”, рекао је Стефановић.

Подели на: