Најновије вести

Стефановић са Дејвидом Хоган-Херном, најављена прва посета министра одбране Уједињеног Краљевства Србији

Министар одбране Небојша Стефановић разговарао је, у оквиру билатералних консултација у области безбедносне и одбрамбене политике између Републике Србије и Уједињеног Краљевства, које се одржавају у Београду, са директором за евроатлантску безбедност у Министарству одбране Уједињеног Краљевства Дејвидом Хоган-Херном, саопштено је из Министарства одбране.

 

Британска страна је овом приликом потврдила своју одлуку о даљем учешћу у КФОР-у на Косову и Метохији до 2023. године и повећању бројног стања свог контингента.

Саговорници су, такође, истакли и значај унапређења војноекономске сарадње, а две стране су се сагласиле и о потреби јачања дијалога на високом нивоу.

Како је на састанку истакнуто, План билатералне војне сарадње и резултати билатералних консултација у области безбедносне и одбрамбене политике представљају добру основу за реализацију посете министра одбране Уједињеног Краљевства Републици Србији током ове године.

Небојша Стефановић и Дејвид Хоган-Херн осврнули су се на предстојећу мултинационалну вежбу “Платинасти вук” која ће у јуну бити одржана у Србији и на којој ће учествовати око 70 припадника Оружаних снага Велике Британије.

Британска страна је најавила да ће поменутој вежби присуствовати и министар одбране Уједињеног Краљевства Бен Волас.

Подели на: