Стефановић са директором америчке ДЕА

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић састао се у Вашингтону, у оквиру вишедневне посете Сједињеним Америчким Државама, са представницима Управе за борбу против дрога (ДЕА), саопштио је МУП.

Небојша Стефановић је разговарао са директором ДЕА Утамом Дилоном и његовим сарадницима о унапређењу борбе против трговине наркотицима, као и сарадње српске полиције са припадницима ДЕА, наводи се у саопштењу.

Стефановић је истакао да су припадници Министараства унутрашњих послова Републике Србије током 2018. године запленили више од 4 тоне наркотика и додао да су у овој години резултати још бољи, имајући у виду да је српска полиција, за само четири месеца, одузела више од две тоне дроге.

Дилон и Стефановић су се сагласили да борба против наркотрафикинга представља велики изазов, не само за Србију и САД, већ и многе друге државе.

Због тога је, како су истакли, важно утврдити конкретне кораке будуће сарадње служби САД и Србије, како би биле још ефикасније у хапшењу криминалаца и заплени наркотика.

Министар Стефановић је истакао и важност тренинга припадника МУП-а у борби против трговине наркотицима и позвао Дилона и његове сараднике да размотре могућност унапређења сарадње у области едукације и обука, са чим су се представници ДЕА и сагласили.

Директор ДЕА Утам Дилон и представници америчке Управе за борбу против дрога похвалили су српску полицију у досадашњој борби у сузбијању продаје наркотика истакавши да је приметан напредак у тој области.

То се, сматрају, може видети и кроз неколико успешних и важних акција припадника МУП-а.

Они су истакли да само заједничка борба против наркотрафикинга може допринети остваривању конкретних резултата.

Подели на: