Најновије вести

Стефановић: Сарадња са Египтом изузетно важна за Србију

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић обишао је египатску фабрику тенкова “200” надомак Каира, Међународни медицински центар и јединицу “777” снага за специјалне операције, чиме је завршио тродневну званичну посету Египату, саопштило је Министарство одбране.

 

Небојша Стефановић је као изузетно повољне оценио разговоре са египатским званичницима и захвалио египатском колеги Мухамеду Ахмеду Закију на величанственом дочеку, наводи се у саопштењу.

“Имао сам прилику да у војном индустријском комплексу видим какве су могућности египатске војне индустрије и шта је оно што њихова индустрија може да ради заједно са нама. Разговарали смо о конкретним пројектима у којима ћемо моћи заједнички да развијамо нека модерна оруђа будућности, али истовремено да видимо шта је то што наша војна индустрија може да уради за египатску војску”, навео је Стефановић.

Осврнуо се и на посету Међународном медицинском центру и истакао да је сарадња са Египтом у области војног здравства веома важна за Србију.

“Кроз Меморандум који смо потписали са египатским Министарством одбране имаћемо прилику да у наредном периоду развијамо и ову врсту сарадње”, истакао је.

Говорећи о посети специјалној јединици “777”, Стефановић је похвалио њихову спремност и обученост и навео да се разговарало о могућем заједничком увежбавању наших снага.

“Имали смо прилику да у специјалној јединици Египатске војске видимо какви су њихови специјалци, да видимо њихове тактике, њихову обученост, као и технику, оруђе и оружје које користе, али истовремено да разговарамо о могућем заједничком увежбавању наших снага”, додао је Стефановић.

Оценио је да је сарадња са Египатом од изузетне важности за Србију, наводи се у саопштењу.

Подели на: