Најновије вести

Стефановић у Москви са секретаром Савета безбедности Руске Федерације

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је у Москви да Република Србија наставља одлучну борбу за очување свог територијалног интегритета и суверенитета, изразивши захвалност Руској Федерацији на подршци и помоћи коју пружа нашој земљи, посебно по питању спречавања пријема тзв. Косова у Интерпол.

 

Небојша Стефановић борави у дводневној посети Москви поводом састанка високих званичника за безбедносна питања, састао се и са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Николајем Патрушевим.

Патрушев је истакао подршку развоју сарадње две државе у области безбедности, али и по другим питањима који су од националног интереса за Србију. Додао је да томе доприносе и сусрети највиших званичника Србије и Русије који дају додатни импулс и динамику развоју наших односа.

Стефановић и Патрушев су разговарали и о актуелним безбедносним изазовима са којима се суочава читав свет, између осталих и Србија и Русија, истакавши да је тренутна безбедносна ситуација сложена.

Сагласили су се да је за успешну борбу против организованог криминала, тероризма и сајбер претњи неопходна блиска сарадња релевантних органа свих земаља, јер је то од пресудног значаја за постизање конкретних резултата.

Стефановић и Патрушев су на састанку постигли и договор о закључивању два споразума који ће додатно унапредити сарадњу Србије и Русије у области безбедности, од којих се један односи на сарадњу у борби против организованог криминала, а други на борбу против тероризма.

Министар Стефановић ће се током дана у Москви састати и са Генералним тужиоцем Руске Федерације Јуријем Чајком, са којим ће разговарати о важности добре сарадње полиција и тужилаштава у решавању најозбиљнијих кривичних дела, посебно оних који могу угрозити безбедност државе.

Подели на: