Најновије вести

Стефановић у Вашингтону са званичницима о борби против прања новца и корупције

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић састао се у Вашингтону са подсекретарком за тероризам и финансијско-обавештајну делатност Министарства финансија САД и са замеником помоћника секретара Међународног бироа за наркотике и спровођење закона, Сигал Манделкеровом и Јорганом Ендрјусом.

 

Стефановић је америчкој подсекретарки рекао да је Србија усвојила више више законских и подзаконских аката у области у борби против прања новца и финансирања тероризма, истакавши да су у потпуности имплементиране препоруке Међувладине организације за борбу против прања новца (ФАТФ) како би наша држава била скинута са “сиве листе” те организације, саопштио је МУП.

Осим усвајања нове законске регулативе, значајно су, како је рекао министар Стефановић, унапређени ресурси и капацитети у борби против прања новца, док је Манделкерова похвалила је посвећеност Србије и истакла неопходност сарадње наших држава на том пољу.

У разговору са Ендрјусом Стефановић је нагласио да је српска полиција током 2018. године запленила више од четири тоне дроге, као и да је за само четири месеца ове године одузела више од две тоне наркотика.

Министар је посебно истакао заинтересованост за одржавање обука за српске полицајце у области борбе против корупције, трговине људима, као и на пољу финансијских истрага и високотехнолошког криминала.

Јорган Ендрјус је нагласио да је српска полиција поуздан партнер у борби против организованог и свих других видова криминала.

Подели на: