среда, 04. августа 2021. | 11:07

Стефановић уочи пута у Чиле: Косово не може бити примљено у Интерпол

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас, уочи пута у Чиле, на седницу Генералне скупштине Интерпола, да Србија има чврсте полицијске, правне и политичке аргументе који потврђују да Косово не може да буде примљено у ту организацију.

 

“Србија има снажне полицијске, правне и политичке аргументе који недвосмислено потврђују да такозвано Косово не може бити примљено у Интерпол”, написао је Стефановић на свом Твитеру.

Део српске делегације већ се налази у Чилеу, где ће се одржати 88. Генерална Скупштина Интерпола.

Иначе, дипломатска борба против овог захтева Приштине траје још од прошлогодишње Генералне Скупштине у Дубаију, на којој је овај захтев одбијен и у наредним данима биће још више интензивирана.

Приштина је ове године променила тактику у настојању да обезбеди чланство у Интерполу, па су из ње стизале вести да ће одустати од аплицирања и да су свесни да немају међународну подршку.

Истовремено су, међутим, према изворима из делегације која ће бранити позицију Србије, иза кулиса вршени озбиљни притисци од стране земаља које подржавају независност Косова.

Тако је и Чиле који не признаје независност Косова у последњем тренутку одобрио присуство косовској делегацији на Генералној скупштини.

Подели на: