Најновије вести

Стефановић уочи седнице: Пријем Косова у Интерпол угрозио би борбу против криминала

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић захвалио је, уочи почетка седнице Генералне скупштине Интерпола у Чилеу, свима који поштују територијални интегритет Републике Србије. Упозорио је да би евентуални пријем Косова у Интерпол имао далекосежне последице и угрозио борбу против криминала у светским оквирима.

 

На дневном реду седнице Генералне скупштине Интерпола, која почиње данас и трајаће до петка, биће разматран захтев Приштине за пријем у ту међународну полицијску организацију.

Небојша Стефановић предводи српску делегацију која ради на томе да и ове године овај захтев буде одбијен.

Овогодишње заседање Интерпола одржава се у Сантјагу у Чилеу, где су у току завршне припреме за овај велики полицијски скуп.

Министар унутрашњих послова разговарао је у Чилеу са Дуан Даћијем, шефом кинеске делегације на Генералној скупштини Интерпола о аргументима Републике Србије против пријема Косова у ту међународну полицијску организацију.

Шеф кинеске делегације потврдио је подршку НР Кине територијалном интегритету Србије и њихову непромењену позицију према захтеву такозваног Косова за пријем у Интерпол.

Подели на: