уторак, 17. маја 2022. | 09:34
Најновије вести

Јовић: Посета полазника Дипломатске академије КиМ важна због будућности

Овогодишњи полазници Дипломатске академије бораве од 23. до 25. маја у дводневној студијској посети Косову и Метохији, у организацији Канцеларије за Косово и Метохију и Дипломатске академије Министарстава спољних послова Републике Србије.

 

Домаћин овогодишњим полазницима Дипломатске академије током посете Косову и Метохији је заменик директора Канцеларије за КиМ Жељко Јовић, који је изјавио након посете манастира Високи Дечани да је ова посета веома важна за полазнике Дипломатске академије , јер ће се упознавањем културне баштине Србије на КиМ у будућности боље бранити интересе државе.

„Посета која се реализује пету годину за редом је врло важна да се дипломци упознају са са српском културном баштином, о ономе што имају већ предзнање. Ова посета је важна за будуће полазнике академије. Након ове посете светињама на КиМ део њих ће у будућности бити у дипломатским круговима, тако ће знати због чега да бране интересе државе Србије“, рекао је заменик директора Канцеларије за КиМ Жељко Јовић.

Неки од полазника академије су по први пут на КиМ.ОвА посета је за њих једно велико искуство и јаки су утисци јер су уживо видели светиње, право богатство на КиМ. Када се буду вратили на академију имаће својим колегама о чему да причају.

Пре посете Високим Дечанима, полазници академије били су у Пећкој Патријаршији, а затим настављају у Велику Хочу, цркве Богородица Љевишка и Свети Ђорђе у Призрену, Призренску богословију, манастире Зочиште, Свети Архангели, Високи Дечани, Грачаница и Пећка Патријаршија.Посета се завршава у општини Штрпце.

Подели на: