Најновије вести

Стефановић за РТС: Наставити истим темпом да би се победа у Интерполу одржала

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже за РТС, поводом повлачења кандидатуре Приштине за чланство у Интерполу, да се мора наставити истим темпом како би се победа одржала и да косовска делегација ни следеће године не успе у својој намери.

 

Небојша Стефановић је рекао да је у Чилеу могло да се види колико је значајна чињеница да је углед Србије у свету значајно већи.

“Оно што је урадио председник Вучић, оно што је успео да нам обезбеди као подршку, кроз огроман рад и економску стабилност земље, кроз огроман углед земље, контакте са највишим вођствима тих земаља, омогућило је нама из МУП-а да у разговору са колегама које одлучују у Извршном комитету и на Генералној скупштини, дођемо до једне победе за Републику Србију”, истиче министар.

Наводи да је приштинска делегација, када је видела да неће имати већинску подршку, одустала од своје кандидатуре.

“Веома је значајно да је цела земља радила на томе. Хоћу да се захвалим људима из других државних институција, из Канцеларије за КиМ, Министарства спољних послова, који су помагали колегама из МУП-а да дођемо до овога”, реако је Стефановић.

Међутим, како је напоменуо, то значи да се мора наставити истим темпом и ове године, да би се победа одржала и да косовска делегација следеће године не покуша да аплицира поново, односно да не успе у својој намери.

“Захваљујем грађанима Србије који су веровали у нас. Ово је ствар због које смо веома поносни”, закључио је Стефановић.

Приштина је повукла захтев за чланство у Интерполу сат времена пре почетка седнице Генералне скупштине те организације.

Подели на: