Најновије вести

Стипендије деци Косова и Метохије и златник за Милунку Вуковић

Испред аминистративног прелаза Јариње на северу КиМ у недељу 28. марта

 

Председник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Републике Српске Милорад Арлов, у недељу 28. марта је на административном прелазу Јариње уручио пет стипендија деци Косова и Метохије која су добила по 400 евра и посебан дар породици Вуковић из Косовске Митровице која је почетком ове године добила десето дете.
-Посебно задовољство имам, што у виду бабина, за десето деце породице Ане и Далибора Вуковића поклањам златник са грбом Одбора и именом добитнице, двомесечној Милунки Вуковић, десетом детету породице Вуковић из Косовке Митровице као и новчану помоћ хуманог човека Владе Остојића, бившег начелника општине Хан Пијесак”, – нагласио је Арлов даривајући поклон Вуковићима испред административног прелаза Јариње према Рашкој у недељу 28. марта.
Вуковићи су, са петоро друге деце добитника стипендија, прешли административну линију и на сто метара од прелаза према Рашкој примили поклоне из разлога што је Приштина пре више месеци забранила улазак Арлову на Косово.
Арлов је навео да је планирано да примопредаја буде у манастиру Црна река, али због епидемилошких разлога и заштите није дозвољено окупљање у манастирима па је одлучено да се одржи на Јарињу као у децембру прошле године.
Арлов је на Јарињу поклонио и збирку од 17 књига Иве Андрића штампане на ћирилици поклон од бањалучанке Милке Векић за Народну библиотеку из Грачанице.
Он је такође поклонио књиге нашег Одбора аутора Славка Басаре “Хумано срце Српске” новинарима, деци и породицама које примају помоћ.
На крају примљених поклона Одбору за помоћ Србима на КиМ Републике Српске и Арлову захвалио се Далибор Вуковић отац десеторо деце из Косовске Митровице.
З. Влашковић

Подели на: