Најновије вести

Стојковић обишла радове и инвестиције Канцеларије за КиМ на Медицинском факултету у Косовској Митровици

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Јелена Стојковић посетила је данас Медицински факултет Приштинског универзитета у Косовској Митровици који, захваљујући помоћи Канцеларије за КиМ, пружа одличне услове за студирање и усавршавање. Заједно са деканицом Медицинског факултета проф. др Татјаном Новаковић обишла је зграду факултета, која је, захваљујући значајним средствима које је Канцеларија за КиМ уложила заживела у новом руху.

 

 

У циљу јачања ове значајне институције и квалитета наставе Канцеларија за Косово и Метохију обезбедила је средства за опремање стоматологије донирајући опрему за 28 стоматолошких столица. Канцеларија је, такође, обезбедила средства и у сарадњи са Медицинским факултетом набавила фантом лутке за наставу из гинекологије.

Поред новог лифта и Амфитеатра, који су модернизовали свој простор у складу са захтевима новог доба, кабинети су аудио, визуелно и информатички опремљени. Такође, у циљу опремања зграде деканата, Канцеларија за КиМ је омогућила набавку котла за грејање.

– Циљ нам је да улагањем у образовање, улажемо у наш останак и опстанак на овим просторима. Улагање у образовање вишеструко се враћа и то је наш залог за будућност – истакла је Стојковић.

Подели на: