Најновије вести

Стонотенисерке Новог Сада за четвртфинале и за децу са Косова и Метохије

Стонотенисерке Новог Сада утакмицом против шпанског тима Мусео де Алмедра из Кордобе (петак, 17:30) отварају другу фазу Купа Европе. Део прихода од улазница намењен за школску репрезентацију из места Јањево, општина грачаница Део прихода биће усмерен за школску репрезентацију из места Јањево, општина Грачаница, а гости у Новом Саду биће из четири стонотениска клуба српских средина на Космету – из Грачанице, Чаглавице, Прилужје и Брезовице.

 

 

Новосађанке су на почетку ове сезоне у Лиги шампиона савладале шпанског првака Гирбау Вик, пре непуних месец дана, док се сада у оквиру Купа Европе састају са четвртопласираним тимом шпанске примере.

“На старту играмо против изузетно квалитетне екипе из Кордобе за коју наступа и наша бивша репрезентативка Марија Галоња. Ту је и дугогодишња шпанска репрезентативка Гарсија, уз такође добру играчицу Лопез. Верујем у свој тим који је већ показао да може да се носи са свима у Европи. Шансе су 50-50, мислим да ће такав однос бити у свим мечевима јер ово је дефинитивно најуједначенија група Купа Европе”, истакао је тренер Слободан Стојанов.

Прве две пласиране екипе из групе настављају такмичење у четвртфиналу. Подсетимо да су стонотенисерке Новог Сада актуелне полуфиналисткиње са финалног турнира Купа Европе из маја ове године.

Улазнице за мечеве Купа Европе у продаји су на благајни СПЕНС-а. Део прихода биће усмерен за школску репрезентацију из места Јањево, општина Грачаница, а гости у Новом Саду биће из четири стонотениска клуба српских средина на Космету – из Грачанице, Чаглавице, Прилужје и Брезовице. Идеја јесте да се установи Светосавски турнир на Космету пошто ће се сусрести директор омладине и спорта у Грачаници Душан Цвејић и члан градског већа за спорт и омладину Новог Сада Огњен Цвјетићанин.

У Новом Саду се игра Ц група у којој су још и португалски Жункал и француски Гран Кевили.

Подели на: