Најновије вести

Стопа криминала у опадању

Полицијска станица у Грачаници представила годишњи извештај.

 

Командир Братилав Трајковић и полицијски службеници представили су годишњи извештај о раду Полицијске станице у Грачаници. У извештају је наведено да је стопа криминала у опадању у односу на 2018. годину, број кривичних дела опао је за 13,5 одсто, осим када је у питању оштећење имовине јер је у 2019. години било 46 случајева. Забележена су 64 кривична дела против имовине, 95 тешких крађа, 5 разбојништава и 30 случајева насиља у породици. У складу са тим ухапшено је 65, а задржано 38 лица.
У поменутом извештају наведено је и да је у 2019.години било 597 случајева криминала, док је у 2018. забележено 667. Кивичних дела против живота и тела није било, али јесте претњи и то у 33 случаја. Евидентирано је осам случајева узнемиравања, 16 напада , 40 лаких телесних повреда, седам тешких. Било је укупно 148 инцидената и 2 896 собраћајних прекршаја.
Полициска станица у Грачаници, једна од укупно девет у оквиру Регионалне полицијске станице Приштина, покрива територију од око 123 квадратна километра и брине о безбедности за, како је у извештају наведено, око 23 хиљаде становника.
Представљању извештаја осим Полицијских службеника присуствовали су и чланови општинског одбора за безбедност, председавајући СО Грачаница Љубиша Караџић, заменик председника општине Грачаница Саша Данић, директор општинског одељења Јавних служби Владица Трајковић као и представници КФОР-а.
Командир Полицијске станице у Грачаници је након представљања извештаја доделио захвалинице појединим полицијским службеницима који су се истакли у раду током 2019.године.

М.Ч.

Подели на: