Најновије вести

Стоти инцидент према Србима на КиМ

У Грачаници рањен Србин из Липљана

 

 

Љубомир Мирић из Липљана рањен је у суботу вече испред новоотворене дискотеке на улазу у Грачаницу из правца Лапљег Села, када је на њега пуцао Албанац. Командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић изјавио је да је рањени мушкарац на лечењу у грачаничкој болници , да није животно угрожен, и да се за осумњиченим трага.

Рањени Мирић је задобио прострелну рану на десној бутини. Према речима лекара његово стање је стабилно. Мирића су обишли председница општине Грачанице Љиљане Шубарић, председник Привременог органа општине Приштина Новак Живић и Милан Јоксимовић, председник Привременог органа општине Липљан, како би се уверили у здравствено стање пацијента, али и понудили сву потребну помоћ.

Канцеларија за Косово и Метохију је после најновијег инцидента саопштила да је ово укупно стоти инцидент према Србима на КиМ.

”Изражавамо забринутост због напада на Љубомира Мирића и захтевамо да нападач буде ухапшен и адекватно санкционисан. Према речима самог оштећеног, на њега је пуцао Албанац који годинама живи у околном месту и кога зна од раније. Нема сумње да и овај инцидент уноси додатни немир и онеспокојава српски народ у покрајини, због чега је неопходна адекватна реакција надлежних, саопштено је из Канцеларије за КиМ уз напомену да су изливи насиља на КиМ, којима готово свакодневно сведочимо, несумњиво последица ратнохушкачке реторике политичара из Приштине који својим изјавама звецкају оружјем и тако подстичу инциденте на терену.

М.Ч.

Подели на: