Најновије вести

Стратешко партнерство и челично пријатељство са Кином

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са министром јавне безбедности НР Кине Џаом Кеџијем о развоју односа и проширењу сарадње између Кине и Србије.

 

Ана Брнабић је изразила задовољство сарадњом и односима двеју земаља у свим областима и оценила да их карактерише свеобухватно стратешко партнерство и челично пријатељство.

Премијерка је истакла значај посете кинеског министра Србији и оценила да ће најављено потписивање три нова документа о сарадњи са МУП-ом Републике Србије допринети даљем јачању односа, саопштила је Влада Србије.

Она је додала да се један од најзначајнијих пројеката МУП-а РС увођење видео надзора у саобраћају, реализује са кинеском компанијом “Хуавеи”, што представља још један пример одличне сарадње.

Министар Џао је истакао задовољство спремношћу државног врха Србије да се односи даље продубљују и нагласио да је циљ посете реализација постигнутих договора, како би се сарадња унапредила и у области безбедности.

Он је додао да је Кина спремна даље да улаже напоре у заједнички просперитет.

Саговорници су се осврнули и на низ великих пројеката који су до сада успешно реализовани, као што су смедеревска железара и РТБ Бор, и оценили да сарадња Србије са кинеским компанијама постаје доминантна и када је реч о развоју путне инфраструктуре.

Подели на: